Magister, CUP, Mediatheek, huiswerk

Magister        

Magister

In Magister vind je informatie voor je dagelijkse schoolwerk: roosters, cijfers, planners en opdrachten. 

Via Magister kun je ook berichten uitwisselen met je mentor of met je docenten.
Magister geeft bovendien toegang tot andere handige informatiebronnen.
 
Wachtwoord vergeten ?  Klik op de magister button en volg de link geen toegang tot je account.


Via deze link kun je zien of er een storing is bij Magister.

Magister-App


CUP 

CUP (Contact Uren Planner) is het digitale planprogramma waarmee je in de bovenbouw havo en vwo wekelijks intekent op Keuze Werk Tijd (KWT). 

Je vindt hier meer uitleg over Keuze Werk Tijd.

CUP

Bibliotheek, Mediatheek

Bibliotheekboeken en andere materialen kun je lenen via het systeem 'mediatheekWise'. Dat kan via deze link.

In de mediatheek op school kun je dagelijks tot 15.00 uur terecht voor boeken en andere media. We hebben een grote collectie boeken, niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels, Frans en Duits. Er zijn ook tijdschriften te vinden. Verder is het mogelijk om online boeken of andere informatiebronnen uit de Stadsbieb te reserveren of op te vragen. Houd wel rekening met een aanvraagtermijn van een week of langer. Er is een haal- en brengdienst die de boeken transporteert. Voor boeken geldt een uitleentermijn van 3 weken (Atlas en woordenboeken hebben een uitleentermijn van 1 dag). Voor het lenen van materiaal heb je een geldig schoolpasje nodig. Je kunt in de mediatheek ook gebruik maken van online informatiediensten als Krantenbank, Literom en andere digitale bronnen.

In de mediatheek kun je ook studeren of hulp vragen bij je onderzoek of werkstuk. Medewerkers van de mediatheek kunnen helpen bij je zoekstrategieën en steunen bij goed mediagebruik.
 

Open Leer Centrum (OLC)

Elk leerjaar heeft een Open Leer Centrum (OLC) waar je aan de slag kunt gaan met individuele studie, onderzoek of opdrachten. Overleggen of samenwerken met je klasgenoten is ook mogelijk. In de tussenuren, vóór of na school: je bent er welkom! Tijdens lesuren heb je toestemming nodig van je docent om naar het OLC te kunnen gaan. In het OLC staan computers waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt ook contact maken met docenten die er aan het werk zijn. Belangrijke informatie over school of over je eigen leerjaar vind je op een van de grote beeldschermen.


Ondersteuning bij huiswerk

Huiswerk Onder Toezicht (HOT) is de moeite waard als je graag in een rustige sfeer leert of huiswerk maakt. Op maandag-, woensdag-, en donderdagmiddag kun je  zelfstandig werken onder toezicht van een docent. Voor HOT betaal je een kleine vergoeding.  Voor meer informatie over HOT kijk hier 
of neem je contact op met mw. E. Rijkenberg.  


Bijles                                                                                  

Wil je nóg beter worden in een vak, of kun je wel wat hulp bij je studie gebruiken, dan is Bijles Op Pierson (BOP) misschien iets voor jou. BOP is bedoeld voor leerlingen die individueel bijles willen van een leerling uit de  bovenbouw. Je betaalt een kleine vergoeding  per uur. Voor verdere informatie over BOP neem je contact op met mw. T. de Blaauw.


Er zijn ook commerciële huiswerkinstituten die kunnen helpen met planning, huiswerkbegeleiding of examentraining.


Ook is het ds. Pierson College een samenwerking aangegaan met Stichting TopTutors. Deze stichting heeft het doel om kwalitatieve begeleiding, in de vorm van bijles, voor alle leerlingen beschikbaar te maken. Wat zo speciaal is aan TopTutors, is dat de bijles wordt gegeven door oud-leerlingen van de school. Deze studenten zijn bekend met de school, de docenten en de gebruikte boeken, en geven allemaal bijles in hun eigen interessegebied. Een geweldige aanvulling bovendien op Bijles op de Pierson (BOP), omdat TopTutors meer mogelijkheden biedt voor de hoogste klassen.

Ben je op zoek naar betaalbare bijles van een student die zelf ook op het ds. Pierson College heeft gezeten, dan kun je je aanmelden via www.toptutors.nl en het online inschrijfformulier, onder het kopje ‘ik wil bijles’.


Overige ondersteuning

Op school kun je ook andere vormen van ondersteuning krijgen als problemen er voor zorgen dat het leren niet goed gaat. Denk bijvoorbeeld aan vragen over je gezondheid, relaties of je thuissituatie. Je kunt dan terecht bij het ondersteuningsteam; dat met je meedenkt en je helpt beslissingen te nemen. Bij vragen of problemen neem je eerst contact op met je mentor. Je kunt ook terecht bij de leerlingbegeleider of afdelingsleider van jouw leerjaar. Verder zijn er het School Maatschappelijk Werk de GGD en de vertrouwenspersonen van school.