Loopbaan OriŽntatie en Begeleiding (LOB)

Wij willen je leren om je eigen talenten te ontwikkelen en te herkennen,
om bewuste keuzes te maken en je eigen loopbaan  bij te sturen. LOB loopt vanaf de brugklas tot aan het examen als een rode draad door het programma.


Profielkeuze en studiekeuze

In het derde leerjaar klas kies je voor een vervolg niveau, dat noemen we een afdeling: vmbo-t of havo of atheneum. Ook ga je later een profiel kiezen. Samen met je mentor en je ouders bereid je je voor op een keuze die goed bij jou past.

Het belangrijkste werk daarvoor doe je zelf. Talent, belangstelling en jouw eigen kijk op de toekomst, daar draait het om.


Daarom helpen we je bij het ontwikkelen van je loopbaancompetenties.

Meer informatie  vmbo,  havo,  atheneum.

Bij het keuzeproces maak je ook gebruik van
Decaannet voor havo en atheneum of Decaannet voor vmbo-t. Voor extra informatie kun je ook een kijkje nemen op www.studiekeuze123.nl en www.startstuderen.nl. Heb je vragen over het keuzeproces of over je studiekeuze na school? 

Neem contact op met je mentor of met mw. N. van Lith, decaan of mw. M.  Hoek, LOB ondersteuner.

 

LOB Pierson en het bedrijfsleven: Helpt u mee?

Ook u als ouder kunt een bijdrage leveren aan de  loopbaan en oriëntatie begeleiding binnen de Pierson. Gedurende een schooljaar hebben we een tal van activiteiten in het kader van LOB. Hierbij is het contact met het bedrijfsleven een heel belangrijke factor. Daarom willen we graag het adressensysteem uitbouwen om samenwerkingen makkelijker tot stand te brengen. En leerlingen makkelijker in contact te brengen om te ‘proeven’ aan mogelijkheden in de toekomst. 

Meer weten en/of aanmelden? 

Informatie over doorstromen van vmbo-t naar havo en van havo naar vwo

Als je na het vmbo-t of na havo-5 zou willen doorstromen naar havo-4 of atheneum-5, dan is het belangrijk dat je daar al in een vroeg stadium met de LOB-coördinator over gaat praten. Een toelatingscommissie beoordeelt op grond van de resultaten (tweede periode), na periode 3 op basis van de resultaten na SW3,  de adviezen van de vakdocenten of school van herkomst en de motivatie en studiehouding van de leerling of je wordt toegelaten of afgewezen.

De exacte toelatingscriteria kun je hieronder downloaden.