Lezing 19 september: Als naar school gaan een uitdaging wordt

Aangeboden vanuit het samenwerkingsverband De Meierij VO

Datum: Dinsdag 19 september 2023 |  Tijd: 19.30 uur

Locatie: Van Maerlant, Onderwijsboulevard 1, ’s-Hertogenbosch

Voor sommige kinderen en jongeren is het niet vanzelfsprekend elke dag “gewoon” naar school te gaan. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze spanning ervaren.

  • Hoe werkt stress en angst?
  • Welke invloed heeft spanning op anderen in hun omgeving?
  • Maar vooral ook: hoe kunnen we samen deze leerlingen helpen om de stap terug naar school te durven zetten?

Wil van Nus, deskundige op dit terrein en auteur van verschillende boeken, spreekt over hoe scholen preventief kunnen signaleren en begeleiden, maar ook wat helpend is wanneer al sprake is van schoolangst of -weigering. De lezing is vooral gericht op ouders/verzorgers, docenten en mentoren.

Bij spanning of angst is de steun van de mensen om de leerling heen heel belangrijk: School en ouders vormen samen een netwerk, waardoor de jongere ervaart dat hij er niet alleen voor staat, en “gewoon” naar school gaan een minder grote uitdaging wordt.

De lezing wordt aangeboden vanuit het samenwerkingsverband De Meierij VO. Er wordt gerekend op een grote opkomst daarom wordt er gevraagd om vooraf in te schrijven.

Mocht het aantal inschrijvingen het aantal zitplaatsen overstijgen, dan wordt er overwogen de lezing ook online aan te bieden. Bij de inschrijving wordt dan ook gevraagd of u daar interesse in hebt. U kunt zich inschrijven tot en met maandag 11 september.

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de Meierij VO: 073 – 611 22 06