12.500ste fiets op de Pierson overhandigd aan het ANWB kinderfietsenplan


Een fiets is essentieel voor een opgroeiend kind; het geeft vrijheid en keuzemogelijkheden.  Het ANWB kinderfietsenplan is 4 jaar geleden door ANWB, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Leergeld in het leven geroepen nadat bleek dat veel gezinnen de financiële middelen niet hebben om een fiets voor hun schoolgaande kinderen te kopen. Het Kinderfietsenplan zamelt fietsen in die ze van donateurs ontvangt, knapt deze op en deelt de fietsen uit aan kinderen die het nodig hebben.

12.500ste fiets op de Pierson overhandigd aan het ANWB kinderfietsenplan

Op donderdag 16 mei was de aftrap van de ANWB Kinderfietsenplan campagne in de aula van onze school. Ten overstaan van wethouder Ufuk Kâhya (van Duurzame mobiliteit, Talentontwikkeling en Welzijn), de directeur van de ANWB en maar liefst 6 brugklassen, werd de 12.500ste fiets overhandigd aan de ANWB door onze leerling Ryan, de prijswinnaar van de Kinderfietsenplan-quiz die in de brugklassen gehouden was.

 

Naast het overhandigen van de fiets, was het belangrijkste doel van de middag om zoveel mogelijk gedoneerde fietsen te ontvangen. Zowel buurtbewoners als ouders hebben aan onze oproep gehoor gegeven: maar liefst 20 fietsen konden meegegeven worden aan de

vrijwilligers van de ANWB. Een prachtig resultaat waarmee we veel kinderen blij maken!

 

Ook na deze actie kunnen fietsen ingeleverd worden bij de ANWB. Voor meer informatie zie:

anwb.nl/kinderfietsenplan.

 

De 12.500ste fietsTerug naar nieuwsoverzicht