7 Donuts rocken de Orion Music Awards!

Met het nummer ‘Higher Ground’ van de Red Hot Chili Peppers speelde onze schoolband de sterren van de hemel in de grote zaal van het Parktheater, tijdens de Orion Music Awards op donderdag 14 maart. Een flinke fanschare ging in een bus met ze mee om ze vanuit de zaal toe te juichen. De Pierson was weer goed vertegenwoordigd!

Sjoerd ontpopte zich tot echte rock-gitarist, Jasper stal de show door tijdens het zingen het hele podium te gebruiken, Ellen ging helemaal los op de saxofoon, Sam gaf het lied extra body op de grote trom, Teun was onze eigen ‘animal’ op drums en Tjeerd blonk uit met zijn virtuoze bas-spel.

De band had onder leiding van dhr. Mooren hard geoefend op podiumpresentatie en goed samenspel en dat was te horen en te zien! De jury vond dat ze ‘waanzinnig gespeeld’ hadden, en een ‘super vette act’ hadden neergezet. Ook was de jury erg enthousiast over de outfits (retro-zomers), de lekkere intro op bas (Tjeerd heeft leren slappen, voor ingewijden) en ‘als er geen stoelen waren geweest dan hadden we met z’n allen staan springen en een feestje gebouwd’. Bovendien zat er een ‘super lekkere sax-solo’ in en werd ‘de zaal omver geblazen’ door deze ‘feestband’. Aandachtspunten waren een kleine versnelling aan het einde en nog net iets beter naar elkaar luisteren. Helaas eindigden we niet met de eerste prijs, maar het niveau was dan ook hoog en de uiteindelijke winnaar was ook erg goed!

Na de show stonden de bandleden helemaal te stralen.. ‘Ik had niet gedacht dat het zó tof zou zijn!’. De ca. 50 fans die mee waren gekomen, waren laaiend enthousiast en ontvingen hun helden met veel gejuich in de foyer. Deze ervaring pakt niemand ze meer af. Wij zijn erg trots op onze ‘7 Donuts’!

Foto’s door Wim Roefs