Wout Hordijk Solidariteitsfonds

Eind 2016 heeft het ds. Pierson College een fonds gestart: het Wout Hordijk Solidariteitsfonds.  Het gebeurt soms dat ouders van leerlingen niet in staat zijn om de kosten van leermateriaal, onderwijsactiviteiten en/of vervoer te betalen. Bestaande (externe) fondsen of subsidies kunnen helaas niet altijd (financiële) hulp of ondersteuning bieden. We proberen samen het probleem van kinderarmoede te bestrijden. Door dit fonds kan in die gevallen via de directie een beroep gedaan worden op een financiële bijdrage. Daarmee wordt er een sociaal vangnet gespannen. Gewoon omdat ieder kind recht heeft mee te doen!

Het fonds draagt de naam van Wout Hordijk, die vanaf 1976 als waarnemend rector, conrector en docent scheikunde aan het ds. Pierson College verbonden was. Een man met passie en een enorme inzet voor het onderwijs, leerlingen en medewerkers. Hij zette zich met hart en ziel in voor de Pierson. Hij had oog voor de mogelijkheden van ICT en zorgde voor moderne leermiddelen die voor iedereen beschikbaar moesten zijn. De leerling die aan zijn toekomst bouwt, heeft dit nodig, vond hij. Hij realiseerde ook het nieuwe schoolgebouw, gericht op vernieuwend en duurzaam onderwijs.  Sociaal bewogen en vanuit een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, zette hij zich in voor gelijke kansen voor ieder kind.

In november 2016 overleed Wout Hordijk aan de gevolgen van een verkeersongeval op de leeftijd van slechts 68 jaar. Het fonds draagt de naam van Wout Hordijk, omdat de doelstelling van het fonds in zijn geest is. Via zijn naam zullen nog generaties lang leerlingen financieel ondersteund worden bij het leren om zo een basis te leggen voor een kansrijke toekomst.