Debatclub ‘Retorica’

Voor alle leerlingen. September 2024 t/m juni 2025. Inschrijving geopend.

Na een energiegevend, leerzaam en succesvol eerste jaar gaan we door. De prijs voor de beste nieuwkomer tijdens de voorrondes van het NK en een derde plek tijdens het Benelux toernooi in juni hebben ons laten zien dat debatteren verbindt en dat we op de Pierson leergierige debaters hebben die gehoord mogen worden.

Kom jij onze debatclub versterken?
Ontdek de kracht van woorden en leer je stem te laten horen tijdens Retorica. Of je nu een doorgewinterde debater bent of nog nooit een debat hebt gevoerd, iedereen is welkom!

Tijdens Retorica maak je kennis met diverse werkvormen die je helpen om je argumentatie- en spreekvaardigheden te versterken. Leer hoe je je standpunt krachtig kunt verdedigen, overtuig anderen met je woorden en vergroot je zelfvertrouwen in het openbaar spreken. We werken toe naar verschillende toernooien voor verschillende leeftijden en leerwegen. Op zo’n toernooi neem je het op tegen andere scholen op een gezellige en leerzame dag.

Wanneer: om de week op woensdagmiddag vanaf 16:00 (of eerder, wanneer iedereen eerder uit is). Ter voorbereiding op een toernooi kunnen we ook wekelijks samenkomen. 

Vragen: Kun je stellen aan mw. Stinstra, mw. Heijsters of mw. Speekenbrink.

Kosten: Gratis

Inschrijven: door het invullen van dit formulier.