Naar de brugklas

In groep 8 ga je kiezen voor de school waar je de komende jaren naar toe gaat. Het is een belangrijke keuze want je kiest natuurlijk een school waar je je thuis zult voelen en samen met anderen een fijne tijd kunt hebben. Misschien is het ds. Pierson College wel de school die bij je past. De beste manier om daarachter te komen is om eens te komen kijken en de sfeer te proeven. Dat kan tijdens onze Open Dag en bij de snuffelstage. We zien je daar graag!

Wil je vast weten wat het ds. Pierson College jou te bieden heeft? Bekijk dan onze animatiefilm en lees daarna even verder!


Leren voor je leven

Het ds. Pierson College vindt twee dingen heel belangrijk: allereerst is dat jouw persoonlijke groei en dat je zelf leert om daarin te kiezen, te doen en beslissingen te nemen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je op een goede manier met je omgeving en medemensen leert samenwerken aan een vreedzame en duurzame wereld.

Zelf je leerproces sturen

De vragen die in onze brugklas centraal staan, zijn: 
Wat vind ik leuk? Wat kan ik goed?  Waar wil ik beter in worden? Wat wil ik leren? Hoe word ik een sociaal en hulpvaardig mens? Hoe kan ik mijn werk goed plannen? Hoe kan ik het beste mijn werk maken en leren? Hoe kan ik vakkennis opdoen en vakvaardigheden ontwikkelen, hoe kan ik bronnen raadplegen? Bijvoorbeeld kaartlezen bij aardrijkskunde.

Niet alleen leren uit een boek

Om jezelf goed te leren kennen en je persoonlijkheid te ontwikkelen, kiest het ds. Pierson College voor activiteiten die je daarbij helpen. Op onze school doen alle leerlingen daarom bijvoorbeeld activiteiten in het kader van de maatschappelijke stage, om te leren hoe je samen met anderen kunt bouwen aan een sociale maatschappij. Om regelmatig in projecten te kunnen werken, zijn er drie schakelweken in een schooljaar. De lessen vervallen in die weken.

Op het ds. Pierson College krijg je in de eerste klas het vak drama zodat je met vertrouwen jezelf leert presenteren en leert kijken, luisteren en samenwerken met anderen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om buiten de les extra activiteiten te doen: zo doen we regelmatig mee aan grote sporttoernooien en zijn er sportdagen, is er een muziekwerkplaats waar je samen in een band kunt spelen en kun je kiezen voor extra dramalessen.

Er zijn verschillende excursies naar het buitenland en uitwisselingsprogramma’s, bijvoorbeeld met een school in Frankrijk en een school in Spanje. Ook de ‘Model United Nations’ (MUN) is een mooi voorbeeld van buitenschools leren, waarbij je in de rol van diplomaat kritisch leert denken, conflicten leert oplossen, leert onderhandelen en dat allemaal in het Engels.

Door deze en veel andere activiteiten, ontdek je wat je leuk vindt en waar je talent voor hebt. 

Werken met Chromebooks

Op de Pierson ga  je werken met je eigen Chromebook.  Je werkt bijvoorbeeld met Google Drive en docenten gebruiken Google Classroom waar je planners, opdrachten en uitleg kunt vinden.  Alle leerlingen krijgen het vak informatica en er is in de bovenbouw de mogelijkheid om je verder te specialiseren in ICT. 

Coaching & Begeleiding

Elke schooldag begint met 25 minuten Coaching & Begeleiding.  Dit kan geplande tijd met de klas als onderdeel van de lessentabel betreffen. In andere gevallen biedt dit de fysieke mogelijkheid voor leerlingen en mentoren/docenten om elkaar te treffen. Op dinsdag staat er tussen 8.20 uur en 8.45 uur schoolbreed een mentorles gepland, waarin de mentor de hele klas treft.