Wat voor klassen zijn er?

Met een advies voor vmbo-t, havo of vwo kun je starten in onze brugklas. Bij sommige leerlingen is al duidelijk dat vwo het beste bij ze past. Als dat voor jou geldt dan kun je starten in onze atheneumklas waar alle vakken op het hoogste niveau worden aangeboden en het tempo hoog ligt.

Krijg je een ander advies dan start je in een klas waar we samen gaan ontdekken welk diploma het beste bij je past. Je start dan in een vmbo-theoretisch/havo-klas, waarin vooral op havo-niveau wordt lesgegeven of in een havo/atheneum-klas, waarin vooral op atheneumniveau les wordt gegeven. In beide klassen is er ruimte en aandacht voor extra uitleg en oefening.

Blijkt bij een vak dat je het niveau prima aankunt, dan kun je met de docent een plan maken en voor dat vak de stof op een hoger niveau gaan uitproberen. Bij sommige leerlingen blijkt dat ze na één jaar kunnen doorstromen naar een klas waar voor alle vakken moeilijkere stof wordt aangeboden. In ieder geval is er voor alle leerlingen twee jaar de tijd om erachter te komen op welk niveau je het beste een diploma kunt halen op onze school. Ook is er voor verschillende vakken de mogelijkheid om versneld examen te doen als je sneller dan gemiddeld door de stof heen gaat. We vinden het belangrijk dat je genoeg uitgedaagd wordt. 


De kracht van de klas

Het leren lukt alleen als je je op school fijn voelt en als er een goede werksfeer is. Vanaf de eerste dag gaan we er daarom samen voor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft en zich goed kan concentreren in de klas. Regelmatig kijk je samen met je klas wat er al goed gaat en wat jullie willen verbeteren aan de (werk)sfeer. Het verbeterplan dat jullie maken, presenteer je aan het docententeam zodat zij kunnen helpen.

In de wekelijkse mentorles die je van je mentor krijgt, leer je elkaar en jezelf beter kennen. Je leert voor jezelf en elkaar op te komen, te luisteren en keuzes te maken. Deze lessen helpen je ook om als klas goed samen te werken.


“Leer als een speer”

Op het ds. Pierson College is je mentor een coach die je helpt om je eigen leerstijl te vinden. In de studievaardigheidles leer je dat er veel verschillende en leuke manieren zijn om te studeren. Zo kom je erachter wat voor jou het beste werkt en leer je een eigen studieplan te maken.