Dublin Model United Nations

Model Verenigde Naties (WDCMUN) in Dublin: 23 t/m 25 februari 2024. Voor leerlingen uit de bovenbouw havo/atheneum. Inschrijving gesloten. 

Elk jaar reist een Pierson-delegatie vanaf leerjaar 4 naar de Model United Nations. Voorheen was dat in Haileybury, dit jaar gaan we naar Dublin. Er wordt veel verwacht van onze leerlingen. Elke deelnemer wordt ingedeeld in een ‘committee’ met een bepaald thema (bijvoorbeeld ecologie, mensenrechten of ontwapening) en een land. Als vertegenwoordiger van dit land in hun commissie schrijven de deelnemers een ‘resolution’ met daarin een plan waarmee zij de wereld gaan verbeteren. De beste ‘resolutions’ worden besproken, waarna er een stemming plaatsvindt en de ‘resolution’ aangenomen of verworpen wordt.

Volgens goed VN-gebruik vindt dit alles plaats volgens strikte regels en, uiteraard, helemaal in het Engels. Maar naast dat het een erg leerzame activiteit is, is het natuurlijk ook heel leuk: drie dagen lang op een echte ‘Harry Potter school’ ronddwalen, eten in de ‘dining hall’, een groot feest op zaterdagavond en heel veel nieuwe mensen leren kennen. Een fantastische ervaring die de deelnemers nooit meer zullen vergeten! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

mw. M. Wouters of mw. D. Hazeleger

De officiële webpagina van WDCMUN vind je hier.

Voor wie: leerlingen uit de bovenbouw havo/atheneum

Kosten: Maximaal 460 euro inclusief vervoer, verblijf, activiteiten en eten.

Vertrek: op vrijdagochtend 23 februari 2024 (terugkomst zondagmiddag 25 februari).

Vragen: mw. M. Wouters of mw. D. Hazeleger.