Overwin je faalangst!

In het begin van het schooljaar zijn bijna alle leerlingen gespannen voor toetsen en soms zelfs voor huiswerk. Het is nog niet duidelijk wat er van hen verwacht wordt op de nieuwe school en iedereen wil het graag goed doen. In de studievaardigheids-lessen wordt besproken hoe belangrijk het is om fouten te durven maken. Dat is nodig voor de ontwikkeling.

Gelukkig lukt het de meeste leerlingen na een paar maanden om met meer vertrouwen juist wel dingen uit te proberen, door te zetten, fouten te maken en om niet van zichzelf te verwachten dat alles in één keer perfect moet lukken. Soms zijn leerlingen echter zo bang om fouten te maken dat het brein blokkeert en ze daardoor niet presteren op het niveau dat eigenlijk bij hen past. Dan is er misschien sprake van faalangst. Het ene kind gaat veel te hard werken om alles perfect te doen, het andere kind gaat juist ontwijken en uitstellen uit angst om fouten te maken. Onze mentoren besteden aandacht aan faalangst. Leerlingen leren via oefeningen in tien bijeenkomsten om te gaan met situaties die voor hen moeilijk zijn.

Heeft u het vermoeden dat uw zoon of dochter last heeft van faalangst? Neem dan contact op met de mentor van uw zoon of dochter.