“Pierson pops off!”, een impressie

Door reporter Naim

Na weken (wellicht maanden) voorbereiding was het eindelijk zover! Vorige donderdag, de zesde van de zesde, vierden we… Pierpop! Nou moet ik toegeven dat ik niet weet wat we exact vieren (speciale datum? Verjaardag van Hendrik Pierson? Feest voor de Pieren?) maar het was me een verdraaid goed feest. Eten, drinken en boven alles de muziek, die door de leerlingen zelf gespeeld werd, waren allemaal fenomenaal. Meer! na de ster.

Dus, een beetje over de organisatie. De tickets werden in de pauze verkocht tegen de eerlijke, ambachtelijke prijs van 4 euro, wat je naast entree een consumptie- en bekerbon verzekerde. Het eten (poffertjes, burgers, friet, suikerspin, onder andere) kostte 1 à 2 consumptiebonnen per stuk. Je kon meer bonnen voor 1 euro per stuk kopen, maar jager-verzamelaar ingestelde mensen zoals ikzelf weten wel beter dan dat: ik ben met 6 bonnen geëindigd, 0 euro betaald (bedankt meneer Vek, meneer van Den Otter, Ally (hoi Ally!), en een onbekende, 4e leraar, lest we forget). Het drinken was lang niet zoveel moeite, met 1 bekerbon kreeg je een beker die je mocht blijven bijvullen, dus dat heb ik helaas niet weten te zwendelen, maar ik heb er alsnog 2 extra gevonden.

Maar genoeg over dat tastbare prullaria, we waren immers bij Pierpop voor de pop! Ik mag het wel veel over het eten hebben, maar de muziek, gespeeld door leerlingen en enkele docenten, was echt het centrale punt van het evenement. Meest notabel (voor mij) waren de fantastische optredens van de 7 donuts aan het begin en eind, en die van de musicalgroep in het midden, en dat zeg ik niet alleen omdat mijn vrienden in die groepen zitten, maar uh…

Verder was er een leuk optreden van meneer Weyler op zijn… machine? Contraptie? Als het een naam had, was het zeker te moeilijk voor mijn gladde C&M-brein om te onthouden, maar het was me toch een ervaring! (Niet verwarren met de Pierson Experience, daar weet ik niks van).

Naast de muziek waren er genoeg andere activiteiten, die onze geliefde school barmhartig genoeg gratis heeft gehouden, zoals glittertattoos, piano om op te tekenen, minivan fotoshoot (fotoshoot in een minivan), armbandje maken, et cetera. Er was i.i.g. genoeg te doen om de avond te vullen, en laat me je vertellen dat ik die avond niet snel zal vergeten.

Verder moet ik van mijn sponsor zeggen dat de reporters heel gracieus hebben geholpen op Pierpop, HET ZOU NIET HET ZELFDE ZIJN GE-WEEST ZONDER O-O-O-NS, IK BE-DOEL ZONDER H-U-U-U-N.