Saucijzenbroodje van oesterzwam

Op maandag 24 juni werd het project Voedsel van de toekomst smakelijk afgesloten voor de havo 3-leerlingen.

Om 10.00 uur was er in de aula een korte lezing. Mannus Smit van Appèl catering kwam als kok en paddenstoelen-enthousiast vertellen over het gebruik van oesterzwammen als duurzaam (en lekker!) ingrediënt. Oesterzwammen zijn namelijk een ideale vleesvervanger, zo vertelde Mannus, omdat ze eiwitrijk zijn en gekweekt worden op koffieprut. Dit zorgt voor een erg lage ecologische voetafdruk. 

De leerlingen gingen vervolgens per klas naar een lokaal om enkele vlogs te bekijken. De ene leerling was iets enthousiaster over het vertonen van zijn of haar vlog dan de ander, maar er valt met zekerheid te zeggen dat er vele pareltjes vertoond zijn.

Mannus kwam toen per klas een schaal met saucijzenbroodjes en burgertjes langsbrengen om te proeven; beide op basis van oesterzwam, dus vleesvrij en duurzaam geproduceerd. Vooral het saucijzenbroodje werd alom geprezen!

Zo gingen de leerlingen van havo 3, gevoed met oesterzwammen-hapjes én meer kennis over duurzaam voedsel, richting hun verdiende zomervakantie.