Aanmelding en toelating

Heb je gekozen voor het ds. Pierson College en wil jij je bij ons aanmelden? Dat kan door de volgende stappen te zetten:

  • Via onze website kunnen je ouder(s)/verzorger(s) je vanaf eind februari  tot en met half maart 2020 vooraanmelden. De vooraanmelddatum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
  • Voor de officiële definitieve aanmelding kom je, samen met je ouder(s)/verzorger(s), naar onze school om in de aula de aanmeldformulieren, die door jullie via de website zijn ingevuld, te ondertekenen en om alvast een beetje kennis te maken. De officiële aanmeldmomenten in maart 2020 worden zo spoedig mogelijk op deze plaats gepubliceerd.

Wat breng je mee naar het aanmeldmoment?

Het (voor)aanmeldformulier kan vanaf februari 2020 digitaal ingevuld worden via deze website. Op de dag van de aanmelding breng je mee: het advies van de directeur van je basisschool (het schooladvies), je identiteitsbewijs zodat we je gegevens kunnen controleren, het IBAN (rekening)nummer van ouder(s)/verzorger(s). 


Aanmelden voor VIP

Is er extra ondersteuning nodig bij de overstap naar het voortgezet onderwijs? Dan is VIP misschien een geschikt traject. Via onderstaande link vind je meer informatie en het aanmeldformulier dat samen met je ouder(s)/verzorger(s) en de basisschool moet worden ingevuld. 

Informatie en aanmelden VIP>


Centrale toewijzing

Hier vind je een brief met informatie over de werkwijze rondom de aanmelding en de toewijzing voor schooljaar 2019-2020. De brief voor schooljaar 2020-2021 volgt zo spoedig mogelijk.

Deze infographic geeft meer informatie over de procedure rondom de toewijzing.


Toelatingseisen

Vmbo-t / havo: advies tenminste vmbo-t

Havo / atheneum: advies tenminste havo*

Atheneum-extra: advies tenminste vwo

*Heb je een havo-advies dan kun je aanmelden voor de vmbo-t / havo klas óf voor de havo / atheneumklas. Misschien heeft de basisschool al aangegeven wat zij denken dat het beste bij je past op dit moment. We houden rekening met de wens van jou en je ouder(s)/verzorger(s). De plaatsingscommissie neemt een besluit over de klas waarin je gaat starten op basis van die wens en van de informatie die we van de basisschool krijgen. Sowieso hebben we in onze tweejarige brugperiode samen twee jaar de tijd om te ontdekken welk diploma je (als eerste) het beste kunt halen.


In bijzondere situaties

Ook als je extra ondersteuning nodig hebt, kun je je bij ons aanmelden. Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen voor informatie en overleg contact opnemen met de coördinator van het ondersteuningsteam: Mw. M. van de Pol.


Vanuit voortgezet onderwijs overstappen naar het ds. Pierson College? 

Jaarlijks is een aantal plaatsen beschikbaar voor leerlingen die vanuit een andere school in één van de leerjaren willen instromen. Ben jij hierin geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail met je adresgegevens naar decanaat@pierson.nl en wij sturen je een aanmeldingsformulier toe. 

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met het decanaat van het Pierson College. Mw. N. van Lith en Mw. M. Hoek voorzien je van de juiste informatie.