Aanmelding en toelating

Vooraanmelden en aanmelden

Heb je gekozen voor het ds. Pierson College? Dat vinden wij ontzettend leuk! 


Centrale toewijzing - informatie voor ouders/verzorgers

Hier vindt u een brief met informatie over de werkwijze rondom de aanmelding en de toewijzing voor schooljaar 2022-2023. 

De infographic geeft meer informatie over de procedure rondom de toewijzing.


Aanmelden voor VIP

Heeft uw kind extra ondersteuning nodig bij de overstap naar het voortgezet onderwijs? Dan is VIP (Voor Iedere Piersonner) misschien een geschikt traject. Via onderstaande link vindt u meer informatie en het aanmeldformulier dat u samen met de basisschool moet invullen. 

Informatie en aanmelden VIP>


In bijzondere situaties

Ook als uw kind extra ondersteuning nodig heeft, kunt u uw kind bij ons aanmelden. Voor informatie en overleg neemt u contact op met de coördinator van het ondersteuningsteam: mw. L. Brans.


Toelatingseisen

Vmbo-t / havo: advies tenminste vmbo-t

Havo / atheneum: advies tenminste havo*

Atheneum-extra: advies tenminste vwo

*Heb je een havo-advies dan kun je aanmelden voor de vmbo-t / havo klas óf voor de havo / atheneumklas. Misschien heeft de basisschool al aangegeven wat zij denken dat het beste bij je past op dit moment. We houden rekening met de wens van jou en je ouder(s)/verzorger(s). De plaatsingscommissie neemt een besluit over de klas waarin je gaat starten op basis van die wens en van de informatie die we van de basisschool krijgen. Sowieso hebben we in onze tweejarige brugperiode samen twee jaar de tijd om te ontdekken welk diploma je (als eerste) het best kunt halen.


Vanuit een andere middelbare school overstappen naar het ds. Pierson College? 

Wij informeren u graag over de procedure rondom het vooraanmelden als zij-instromer op onze school. Deze procedure is in lijn met de afspraken die alle scholen voor Voortgezet Onderwijs in onze regio hebben gemaakt. Meer informatie vindt u op de pagina Zij-instroom.