In Magister vind je informatie voor je dagelijkse schoolwerk: roosters, cijfers, planners en opdrachten.
Via Magister kun je ook berichten uitwisselen met je mentor of met je docenten.
Magister geeft bovendien toegang tot andere handige informatiebronnen.
Wachtwoord vergeten ? Klik op de magister button en volg de link geen toegang tot je account.
Als jij of je ouders meer uitleg willen over Magister, dan klik je hier.
Via deze link kun je zien of er een storing is bij Magister.
Weet je je wachtwoord niet meer? Zelf je wachtwoord herstellen kan hier:
Magister wachtwoord herstellen
Bibliotheekboeken en andere materialen kun je lenen via het systeem 'mediatheekWise'. Dat kan via deze link.
Hoe kan je blijven lezen ook al ben je niet op school? Hieronder de uitleg!
How to - De online bibliotheek
In de mediatheek op school kun je terecht voor boeken en andere media. We hebben een grote collectie boeken, niet alleen Nederlandse leesboeken maar ook Engelse, Franse en Duitse. Er zijn ook informatieve boeken- tijdschriften en woordenboeken te vinden. Verder is het mogelijk om online boeken of andere informatiebronnen via de Stadsbieb te reserveren. Houd wel rekening met een aanvraagtermijn van tenminste een week. Wekelijks is er een haal- en brengdienst van de Stadsbieb naar school. Boeken hebben een uitleentermijn van drie weken (woordenboeken maar één dag te leen). Voor het lenen van materiaal heb je je schoolpasje nodig.
In de mediatheek (OLC 3) kun je ook studeren/huiswerk maken of hulp vragen bij je werkstuk. Medewerkers van de mediatheek kunnen helpen bij je zoekstrategieën en steunen bij goed mediagebruik.
Openingstijden Mediatheek:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 9.00 tot 14.30 uur
Woensdag: 9.00 tot 15.30 uur
Donderdag: 9.00 tot 14.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 15.30 uur
Elk leerjaar heeft een Open Leer Centrum (OLC) waar je aan de slag kunt gaan met individuele studie, onderzoek of opdrachten. Overleggen of samenwerken met je klasgenoten is ook mogelijk. In de tussenuren, vóór of na school: je bent er welkom! Tijdens lesuren heb je toestemming nodig van je docent om naar het OLC te kunnen gaan. In het OLC staan computers waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt ook contact maken met docenten die er aan het werk zijn. Belangrijke informatie over school of over je eigen leerjaar vind je op een van de grote beeldschermen.
Huiswerk Onder Toezicht (HOT) is de moeite waard als je graag in een rustige sfeer leert of huiswerk maakt. Op maandag-, woensdag-, en donderdagmiddag kun je zelfstandig werken onder toezicht van een docent. Voor HOT betaal je een kleine vergoeding. Voor meer informatie over HOT kijk hier of neem je contact op met mw. E. Rijkenberg.
Wil je nóg beter worden in een vak, of kun je wel wat hulp bij je studie gebruiken, dan is Bijles Op Pierson (BOP) misschien iets voor jou. BOP is bedoeld voor leerlingen die individueel bijles willen van een leerling uit de bovenbouw. Je betaalt een kleine vergoeding per uur. Meer informatie en/of aanmelden krijg je door hier te klikken of kan je contact opnemen met mw. T. de Blaauw.
Er zijn ook commerciële huiswerkinstituten die kunnen helpen met planning, huiswerkbegeleiding of examentraining.
Ook is het ds. Pierson College een samenwerking aangegaan met Stichting TopTutors. Deze stichting heeft het doel om kwalitatieve begeleiding, in de vorm van bijles, voor alle leerlingen beschikbaar te maken. Wat zo speciaal is aan TopTutors, is dat de bijles wordt gegeven door oud-leerlingen van de school. Deze studenten zijn bekend met de school, de docenten en de gebruikte boeken, en geven allemaal bijles in hun eigen interessegebied. Een geweldige aanvulling bovendien op Bijles op de Pierson (BOP), omdat TopTutors meer mogelijkheden biedt voor de hoogste klassen.
Ben je op zoek naar betaalbare bijles van een student die zelf ook op het ds. Pierson College heeft gezeten, dan kun je je aanmelden via www.toptutors.nl en het online inschrijfformulier, onder het kopje ‘ik wil bijles’.
Op school kun je ook andere vormen van ondersteuning krijgen als problemen ervoor zorgen dat het leren niet goed gaat. Denk bijvoorbeeld aan vragen over je gezondheid, relaties of je thuissituatie. Je kunt dan terecht bij het ondersteuningsteam; dat met je meedenkt en je helpt beslissingen te nemen. Bij vragen of problemen neem je eerst contact op met je mentor. Je kunt ook terecht bij de leerlingbegeleider of afdelingsleider van jouw leerjaar. Verder zijn er het School Maatschappelijk Werk de GGD en de vertrouwenspersonen van school.