In memoriam: Remy Nelson


Op donderdagochtend 15 november bereikte ons via de ouders het intens verdrietige bericht dat eerder deze week hun dochter en onze leerling Remy Nelson op de jonge leeftijd van slechts 16 jaar is overleden.

In memoriam: Remy Nelson

Remy zat vorig jaar in atheneum 4. Doordat zij tijdelijk geïntensiveerde ondersteuning nodig had, volgde zij de afgelopen maanden geen onderwijs op de Pierson. Remy stond bekend als een vriendelijk en gevoelig meisje, die in de school zeer gewaardeerd werd en ook enkele hechte vriendschapsbanden onderhield. Zij was actief, begeleidde brugklasleerlingen op het introductiekamp, deed mee aan een uitwisselingsprogramma met Bretagne en viel ook op vanwege haar creatieve en muzikale talent. Zo speelde zij mee met schoolmusicals en stond meerdere malen op het podium van Pierson Artistiek. Vorig schooljaar trad zij op met een lied en speelde daarbij een prachtig pianospel. Het overweldigende applaus was hartverwarmend. De tekst klinkt in ons na:  

“Met de wind in mijn rug op de zee
kan ik zeilen voorbij de maan…..”


Het bericht van haar overlijden schokt ons allen diep en roept veel emoties op, waarbij ook eerder verlies van dierbaren naar boven komt. In de school is een stilteruimte en herdenkingsplaats ingericht. Leerlingen en medewerkers van de Pierson kunnen daar Remy herinneren en iets opschrijven in het afscheidsboek.


We zijn in gedachten bij de ouders en familieleden van Remy, bij vrienden en bekenden en iedereen die geraakt is door het abrupte overlijden van Remy en wensen hen veel sterkte. Wij herinneren Remy als een bijzondere en getalenteerde leerling. Wij zullen dit jonge en zo geliefde mensenkind in ons midden missen.


Namens alle medewerkers van het ds. Pierson College,


Alma van Bommel
Rector/bestuurder
Terug naar nieuwsoverzicht