Inspectie: Pierson bruist!


Met trots delen we het eindrapport dat we naar aanleiding van het 4-jarige bezoek – dat in november 2017 plaatsvond - ontvangen hebben van de inspectie. Onze school bruist en scoort hoog op visie en kwaliteit van het onderwijs, volgens de inspectie. Leerlingen, medewerkers en bestuur tonen zich bevlogen en betrokken in het leren en werken op de Pierson. 

Inspectie: Pierson bruist!

Wat gaat goed? De inspectie noemt onder andere: “Allereerst heeft het bestuur haar financiën op orde.  Het bestuur is bovendien op de hoogte van de kwaliteit van het onderwijs op de school en stuurt hier met succes op. Dit blijkt uit het feit dat de lessen en de begeleiding in de basis op orde zijn. Bovendien is het onderwijsaanbod zeer breed. Ook de onderwijsresultaten zijn bovengemiddeld. Het bestuur en de school hebben hoge ambities gesteld. Een daarvan: 'Leerlingen aan het stuur zetten in hun leerproces', hebben wij verder onderzocht. We hebben geconstateerd dat de school hier meer dan gemiddeld in slaagt, zonder daarbij de teugels teveel te laten vieren. Dit maakt dat leerlingen niet alleen goede resultaten behalen maar zich ook betrokken voelen bij hun eigen leerproces en bij de school als geheel.” Wat kan beter? De inspectie noemde vooral de term ‘focus’ in alle ambities die we hebben, en het dieper analyseren van de succesfactoren zodat we ons gerichter kunnen bezighouden met onderwijs dat zijn succes bewezen heeft.


Wij zijn blij dat de inspectie zo zorgvuldig en diepgaand heeft gekeken naar onze school en hoe positief zij zijn over onze school. We zijn trots op de mooie resultaten en blij met de waarderende en inspirerende reactie van de inspectie. 


Eerder publiceerden we al het concept-rapport dat de Inspectie voor het Onderwijs heeft opgesteld naar aanleiding van haar vierjaarlijks bezoek aan onze school dat eind november 2017 heeft plaatsgevonden. Nu is het eindrapport beschikbaar waar ook de reactie van onze directie in opgenomen is. Dit is hieronder te downloaden en (binnenkort) tevens terug te vinden op de website van de inspectie.


Eindrapport inspectie >Terug naar nieuwsoverzicht