Dť natuurkundeleraar van 2020 is...Martijn Leensen!


Een tip over een wedstrijd Natuurkunde docent van het jaar 2020 was het eerste zetje. Of wij een getalenteerde, vakbekwame, enthousiaste en originele topdocent natuurkunde kenden? En meteen ging het balletje rollen. Want leerlingen en vakcollega’s waren het snel eens: daarvoor moeten we Martijn Leensen voordragen.

Dť natuurkundeleraar van 2020 is...Martijn Leensen!

Dé natuurkundeleraar van 2020 is...Martijn Leensen!

 

Leerlingen stuurden hun reacties: Meneer Leensen weet zo veel van zijn vak en is er zo enthousiast over. Als het aan hem ligt gaat elke leerling sterrenkunde studeren. Hij is geduldig en toegankelijk en kan goed uitleggen. Op Classroom staat heel veel extra materiaal, waarmee leerlingen kunnen oefenen. En zijn filmpjes zijn ook nationaal  bekend zijn via You tube kanaal.

‘Ik heb altijd zin om naar zijn les te gaan’. Er is  naast uitleg ook tijd om zelfstandig te werken en daarbinnen is er altijd ruimte voor een goed gesprek. ‘Die man heeft humor!’ ‘En ook een  uitstekende kledingstijl’.

Hij weet het zelfvertrouwen van leerlingen  te vergroten voor zijn vak. Hij heeft elke leerling goed in beeld. ‘Hij weet welke leerling werkt en welke leerling leert’ én ’voor 100 leerlingen, heeft hij 100 recepten’.

 

Ook collega’s weet hij te inspireren met zijn blogs en innovatieve ideeën. Dat betreft niet alleen het vak natuurkunde maar ook het proces van leren. Binnen de lessen heeft hij een helder digitaal systeem, waarmee hij met leerlingen evalueert, hoe (goed) ze aan de slag zijn. Mocht een toets een keer niet goed gaan, dan is snel duidelijk, waar lacunes zitten en kunnen de leerlingen gericht werken aan een beter resultaat met een herkansing.

 

Vandaag, 17 april tijdens het Fysicacongres in Enschede werd bekend dat de Nederlandse Natuurkundige Vereniging ons enthousiasme deelde. Er werd nog eens benadrukt hoe belangrijk goede docenten zijn. Hoe belangrijk drive voor ontwikkeling is en dat het in het onderwijs om meer gaat dan overdragen van informatie.

Martijn Leensen werd gekozen als natuurkunde leraar van 2020!

 

Proficiat Martijn!!!Terug naar nieuwsoverzicht