Pierson winnaar Cambridge English Preparation Centre Awards


Afgelopen voorjaar werd het ds. Pierson College tijdens de eerste editie van de Awards Preparation Centre van alle 35 deelnemende scholen uit vijf verschillende landen door een internationale jury uitgeroepen tot ‘Beste school in Nederland’ in de categorie “Beste doorlopende leerlijn”. Deze prijs erkent de kwaliteit van de voorbereiding voor Cambridge English examens.

Pierson winnaar Cambridge English Preparation Centre Awards

Cambridge English organiseert de Preparation Centre Awards ter ere en beloning van de beste officiële voorbereidingscentra voor haar certificeringen. Er werden drie prijzen toegekend in drie categorieën: voorbereidingsmethode, nieuwkomer, doorlopende leerlijn. Jeanet van den Heuvel, docente Engels op de Pierson, heeft de prijs in ontvangst genomen. Zij was het die een essay instuurde waarin zij beschreef wat wij op school allemaal doen en waarom zij de Cambridge Exams zo belangrijk vindt. Samen met vier collega’s uit Europa werd zij uitgenodigd voor een teacher training session, een bezichtiging van de colleges en een imposant galadiner in de universiteit van Cambridge.

Cambridge English op het ds. Pierson College
In 2008 startte de school met het Cambridge English programma met 18 leerlingen uit Atheneum 2 die in juni 2012 allemaal examen deden voor C1 Advanced. Inmiddels heeft de school het programma uitgebreid en doen niet alleen leerlingen van Atheneum maar ook leerlingen van vmbo-tl en havo Cambridge English examens op B1 Preliminary, B2 First en zelfs op C2 Proficiency niveau. Gedurende deze tien jaar is het aantal kandidaten gestegen naar ongeveer 120 en zijn de docenten Engels laaiend enthousiast over het programma. De leerlingen op het ds. Pierson College krijgen méér dan traditioneel onderwijs. De leerlingen worden voorbereid op een digitale en internationale wereld. De Engelse taal is daarbij van groot belang. Bij het vak Engels wordt dan ook alleen maar Engels gesproken en wordt er gebruik gemaakt van volledig Engelstalige studieboeken, zodat de leerlingen op hoog niveau Engels leren. Het Cambridge English is een goede voorbereiding op (universitaire) vervolgstudies en op (inter)nationale beroepen.

Over de Cambridge English examens
De Cambridge English examens worden internationaal erkend en worden ondersteund door elk niveau van ERK (Europees Referentiekader), waarop ook het Nederlandse taalonderwijs is afgestemd. De voorbereiding op deze examens stelt alle leerlingen in staat om een zeer goed niveau van het Engels te behalen, zowel schriftelijk als mondeling, en te evalueren en te laten certificeren om meer kansen te geven aan hun toekomst.
Terug naar nieuwsoverzicht