Ski- en snowboardkamp 2020: we gaan (bijna) vertrekken!


Tirol, wij komen eraan!

Ski- en snowboardkamp 2020: we gaan (bijna) vertrekken!

Het is bijna zo ver: 9 januari vertrekt er een bus vanuit het mooie Den Bosch richting Oostenrijk. Dit jaar gaan we de pistes van ST. Johann in Tirol verkennen. Met een bus vol met 54 leerlingen gaan wij tot en met de 14e op pad. 

De leerlingen hebben voorafgaand een traject doorlopen, van het volgen van een presentatie tot het zelf een presentatie maken én het geven van die presentatie tijdens de informatieavond. Bij de informatieavond waren de ouders ook van harte welkom om te zien wat de leerlingen hebben voorbereid. Van regels op de piste, tot het ontstaan van bergen en de geschiedenis van het skiën: van alles is de revue gepasseerd. 

Behalve dit waren er ook nog een tweetal 'skitrainingen' onder leiding van meneer Dorrestein en meneer Koning. Skiën is namelijk een vermoeiende sport waar je niet ongetraind aan moet beginnen. Daarom was er tijdens de eerste training vooral veel aandacht voor de benen en de core stability. Om ook even goed in de sfeer te komen was de tweede training meer toegespitst op het wintersporten zelf. Hierbij kun je denken aan een slalom, een sleeplift en alvast zijwaarts of voorwaarts schuin naar beneden leren glijden op een snowboard of op ski's (theedoek van de bank ;-).

Al met al zijn de leerlingen er klaar voor om een leerzame en leuke week te hebben onder begeleiding van meneer Van Drie, mevrouw De Blaauw, mevrouw Linders, meneer Koning en meneer Dorrestein. We wensen iedereen een onvergetelijke tijd toe!Terug naar nieuwsoverzicht