Verkeersdagen tweede klassen


Op 16 en 17 april zijn de verkeersdagen voor alle tweede klassen van het ds. Pierson College.

Verkeersdagen tweede klassen

Promoteam Nul Verkeersdoden:

Maandag 16 april bezoekt het promotieteam Nul Verkeersdoden onze school in het kader van de Verkeersdagen tweede klas. Zij zullen vijf workshops geven aan diverse tweede klassen. Je kunt ze vinden van 09.00 tot circa 15.00 uur in de aula. Loop gerust eens langs om een kijkje te nemen.

Prorail workshops:

Maandag 16 en dinsdag 17 april zal Prorail workshops verzorgen in het kader van de Verkeersdagen tweede klas. Vanwege de school aan het spoor gelegen is komen de instructeurs van Prorail graag om hun verhaal en ervaringen te delen met de tweede klas leerlingen. Maandag worden er vijf workshops gegeven en dinsdag zes workshops van één lesuur.


ANWB Streetwise next level :

Op dinsdag 17 april bezoekt de ANWB onze school met een interactief en opvallend verkeersprogramma. Het programma bestaat uit twee onderdelen, namelijk:

Verkeersworkshop ‘Ik & het verkeer!’

Workshop met vragen en stellingen over verkeer, ethische verkeersdilemma’s, persoonlijke verhalen en confronterende beelden, gericht op zelfreflectie.

Tijdsduur: één lesuur van 50 minuten. Alle lessen worden gegeven in hetzelfde klaslokaal. Op deze schooldag worden er zes sessies gegeven met maximaal 30 leerlingen per sessie.

ANWB Verkeersbus

In en om de opvallende Verkeersbus vol met de nieuwste apparatuur, volgen de leerlingen vijf verschillende workshops. Hierbij staan zelf ervaren/beleven, kennisoverdracht, zelfreflectie en gedragsbeïnvloeding centraal.Tijdsduur: twee lesuren van 50 minuten. Op deze schooldag worden vier sessies gegeven met 30 leerlingen per sessie.
Terug naar nieuwsoverzicht