In memoriam: Arie Kraaij


Gisteren werden wij overvallen door het verdrietige bericht van het overlijden van onze oud-collega Arie Kraaij op de leeftijd van slechts 57 jaar.

In memoriam: Arie Kraaij

Arie was gedurende bijna 29 jaar aan het ds. Pierson College verbonden als docent economie en M&O. Een fijne en altijd belangstellende collega, betrokken en een echte vakman. Trots op de goede resultaten die hij met zijn leerlingen wist te behalen. Hij hield daarbij consequent vast aan zijn beproefde manier van lesgeven, met een heldere structuur en aanbodgestuurd. In het lesmateriaal dat hij maakte, liet hij zijn eigen leerlingen de hoofdrol spelen, en dat werd dan met veel plezier herkend.


Ook als examensecretaris was hij zeer accuraat, consciëntieus en toonde hij een grote inzet. Vele leerlingen van de Pierson hebben zijn handtekening op hun diploma staan en zullen hem blijvend herinneren als een fijne docent. Arie was een onderwijsmens pur sang, met oog en warm hart voor zijn leerlingen, collega’s en omgeving. Gedreven in zijn werk, kon hij toch ook relativeren en wist hij met humor te reageren. Ook in sportief opzicht trapte Arie als voetballer graag een balletje met de leerlingen en kon hij zich zeer fanatiek tonen. Het was voor ieder in de school fijn om met hem samen te werken. Toen hij in 2011 de overstap maakte naar het Altena College was het afscheid in de aula dan ook heel bijzonder en ook emotioneel. Wij herinneren Arie als een betrouwbare en vriendelijke collega.


In gedachten en gebed zijn wij bij zijn gezin en allen die hem lief waren. Wij wensen zijn vrouw en kinderen, maar ook onze collega’s en oud-leerlingen sterkte bij dit grote verlies.   


Alma van Bommel, rector/bestuurderTerug naar nieuwsoverzicht